luni, 31 august 2015

                   Casa de sticlă - Vampirii din Morganville

         "Casa de sticlă" este primul volum al seriei Vampirii din Morganville, scrisa de Richel Caine. Aceat volum o are ca protagonistă pe Clere, o fară de 17 ani ce studia la universitatea din Morganville. Într-o zi, în timp ce era la spălătoria internatului, s-a luat la ceartă cu cea mai mare rivală a ei (Monica). Iar un urma acestei certe, ce s-a terminat deloc placut pentru Clere, aceasta a fost nevoita să meargă la cabinetul medical. 
         Cu toate că şi-a revenit, îşi dorea să părăsească campusul universităţii, deoarece se temea de faptul că s-ar mai putea întâlni cu Monica. A căutat în mai multe locuri, însă într-un sfârşit a găsit o casă in care ar putea sta de acum în colo. A mers a 2-a zi la acea casă dar din cauza oboselii, era cât pe aci să leşine pe veranda acesteia, însă a fost ajutată de o fată ce locuia la acea casă împreună cu alti doi prieteni. Aceasta a ajutat-o să intre în si le-a prezentato colegilor ei. Cu toate că aveau nevoie de inca un coleg ce să îi ajure cu chiria, Machel (cel mai mare dintre ei) nu a fost deacord. El credea că este prea mică pentru a locui împreună cu ei, dar după ce au mai discutat, Clere a vrut să plece, însă a fost oprită de Eve, ce i-a povestit istoria oraşului, şi anume faptul că oraşul Morganville este condus de vanpiri. 
          În cele din urmă, Clere a fost acceptată de cele trei persoane ce urmau sa îi devină prieteni. Însă, nu s-a terminat torul aici. Lui Clere îi era frică să meargă la şcoala, dar a fost convinsă de un băiat pe nume Shan, ce stătea în casă cu ea, să o facă, promiţîndu-i că va merge şi el cu ea. Însă, prezenţa acestuia a fost în zadar. În timpul unei ore ce se desfăşura în laborator, pe spatele lui Clere a fost turnat acid de către una dintre prietenele Monicăi. Iar pentru a se asugura că nu vor mai fi atacuri la adreas lui Clere, Shan a făcut un pact cu vampirii din oraş, în scopul protejării lui Clere.
         Acest volum a fost de-a dreptul fascinamt. Mi-a plăcut mult ideea unui oraş în care vampirii trăiesc alături de oameni. Richel Caine are un stil de a scrie aparte, lucru ce îmi stârneşte dorinţa de a citi şi celelalte volume ale acestei serii.
       Nota pe care o ofer acestei cărţi este patru stele din cinci, deoarece am întâlnit pasaje ce nu aveau legătură cu restul conţinutului, iar uneori mi se ofereau mai multe detalii decât ar fi fost necesar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu