marți, 1 septembrie 2015

                            Tărâmul fanteziei năroade

        
         Tărâmul fanteziei năroade este un volum aparut la editura Corint. Această carte o are ca protagonistă pe o fată numită Ana. Într-o zi când aceasta se afla în camera ei si îşi făcea temele la matematică, pe cartea acesteia a căzut un medalion straniu, pe care Ana nu îl mai văzuse niciodată. Ne ştiind cum a ajuns acel medalion acolo, sau de unde a aparut, aceasta a decis să îl ducă la şcoală pentru a il prezenta unui profesor ce era specialist în obiecte magice. 
        Încă din momentul în care profesorul a văzut medalionul a ştiut ce fel de obiect magic este. Acel colier era un medalion de teleportare ce are rolul de al duce pe cel ce îl poartă în orice dimensiune magică. Profesorul, datorită faptului că a cunoscut o sumedenie de cazuri misterioase legate de astfel de medalioane, a sfătuit-o sa nu îl poarte. Însă aceasta, imediat ce a ajuns acasă, si l-a pus în jurul gâtului, dar nu înainte de a se echipa pentru o astfel de aventură.
         Imediat ce şi l-a pus în jurul gatului s-a trezit Într-un alt univers, dar din pacate unul ce parea a fi destul de neprietenos. Era unconjurata de monştrii şoparla, dar din fericire a fost salvată de către un trol pe nume Edgar. Apoi porneşte împreună cu noul ei prieten spre palatul regelui acelui tinut pentru ai cere drepturi egale pentru orice creatură. În drumul acesteia, aceasta salvează un varcolac, un monstru şi un tânăr vrăjitor, cu care se împrieteneşte şi alături de care urmează să îşi continuie călătoria.
         Din moment de regele era în razboi cu un conducător malefic ce se auto intitila regele razboinic din vest, cea mai bună cale de ai atrage arenţia regelui era să îi învingă cel mai mare duşman, lucru ce l-a şi făcut. Însă, bucuria nu a durat prea milt, deoarece regele a vandut-o lordului rezboinic în schimbul păcii, dar datorită acesteia, la conducerea regatului apare un nou personaj, dar de data aceasta, un prieten al Anei. După ce s-au limpezit apele, aceasta se întoarce acasă, dar nu cu mâna goala, ci cu o poveste de spus prietenilor ei.
         Aceasta carte este foarte subţire, lucru ce o face uşor de citit. Şi cu totul că este scrisă într-un mod destul de simplu de înţeles, are parţi ce nu prea au sens, anume armura si sabia tatalui Anei (ce să caute o armură si o sabie in casa unei familii din zilele noastre?), sau faptul că a fost numită prinţesă, apoi vândută si apoi din nou prinţesă, plus faptul ca această carte este pe alocuri clişeică.
        Nota pe care o ofer acestei cărţi este doua din cinci stele.

Un comentariu:

  1. Am citit cartea cand eram mai mica si stiu ca mi-a placut mult. Felicitari pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere